• ideal
  • Hortus

Duizendbladstelen

      

Prijs € 12,95 exclusief verzendkosten € 6,95.
De duizendbladstelen kunt u telfonisch bestellen of door een mail met uw adresgegevens te sturen naar info@kruidenhuisdemaretak.nl 

Biologisch geteelde Duizendbladstelen 

De Duizendbladstelen van Kruidenhuis de Maretak worden geteeld in de oude tuinen van VSM.  (nu Hortus Alkmaar)   

Deze Botanische tuin is gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. Het kweken van deze kruiden gebeurt op biologische wijze en deze kruiden hebben het EKO-keurmerk van Skal  (de toezichthouder voor biologische producten in Nederland )                                     

De werkwijze van de Hortus bepaalt de goede kwaliteit van dit product. Het gehele proces, van zaaien, groei, oogst en drogen geschiedt op ambachtelijke wijze waar veel handwerk in zit.

Plukken gebeurt met de hand, waarna het machinaal wordt gedroogd. Dit droogproces is heel belangrijk. Wanneer de kruiden te droog zijn worden ze bros en kunnen ze snel breken. Ook kunnen ze gaan schimmelen wanneer ze te vochtig zijn.  Daarom worden  de kruiden in de droogoven dagelijks handmatig gekeerd.

De stelen worden ontdaan van het blad en de bloemen en verwerkt in geneeskrachtige kruidenmengsels. Daarna worden deze gesorteerd op dikte en op lengte van 24.5 cm gesneden. Kortom een product waar veel aandacht aan is besteed.